Bilsemester med mopedbil

Mopedbil

Att åka på mopedsemester är ett ganska vanligt fenomen bland ungdomar. På senare år har mopedbilar blivit alltmer populära och varför inte börja även dem som semesterfordon. Mopedbilar har en högsta tillåtna hastighet på 45 km/h, vilket gör att det tar betydligt längre tid att resa. Därför lämpar sig en mopedbil bäst för kortare bilsemestrar inom Sverige. Eftersom det kn vara problem att lagligt framföra en mopedbil utomlands är det viktigt att i förhand se över vilka regler som gäller. Om du håller en genomsnittshastighet på 40 km/h under 7 timmar effektiv körning kommer du 28 mil på en dag.

Som mopedbilsägare är du medveten om att ditt fordon inte får framföras på motorväg, vilket gör att du måste söka alternativa vägar. Eftersom en mopedbil har en så låg maxhastighet är detta dock sällan något problem. Det går att hitta andra vägar som rentav är kortare än motorvägen, dessutom får du chansen att se många små samhällen utmed vägen.

När du åker på bilsemester kommer du troligtvis köra på vägar du inte känner till sedan tidigare. Eftersom du dessutom kör en mopedbil med låg topphastighet är det därför extra viktigt att hålla extra uppsikt på trafik som närmar sig bakifrån. Se också till att mopedbilen är i bra skick och byt ut eventuella delar som slitits. Gå in på trimbutiken.se så hittar du ett stort utbud av mopeddelar.

Oavsett om du ska ta mopedbilen på semester eller använder den som pendlarbil i stan är det viktigt med en bra försäkring. Titta in på denna webbplats för att se ett urval av försäkringsbolag.